Árpádházi Szent Erzsébetről való megemlékezés

2016.11.20

A 2. osztályos tanulók ünnepi műsorával emlékeztünk meg templomunkban 2016. november 20-án a reggeli szentmise keretében a szolgáló szeretet szentjéről, Árpád-házi Szent Erzsébetről. Felkészítő pedagógusok: Mészárosné Nagy Anna, Majorosné Szilágyi Brigitta

Az ünnep és az azt megelőző ráhangolódás kitűnik az iskolai mindennapok szürkeségéből.

Fényt áraszt és segít átvészelni a nehezebb napokat. Lelki erőt és támaszt nyújthat.

Fontos maga az ünnep, de fontos a rákészülődés, a közös tervezgetés, a tevékeny várakozás is. A készülődés megadja a "holnap örömét", megerősíti a hagyományokat, a közös élmény erejével fokozza a gyermeki közösséghez tartozását, egyúttal lelkünket is ráhangoljuk a szépre, a jóra, az örömre.

Gyermekeink tanulmányaik, életük során kapcsolatba kerülnek a szentekkel és rá is kérdeznek, hogy kik ők?

Az életkori sajátosságokat figyelembe véve rá kell mutatnunk a szentek nagyságára, nagyszerű életére, sőt, példaképül kell állítani őket eléjük. A szenteknek rendkívüli nevelő hatásuk van már a kisgyermekekre is.

Ennek tudatában és szellemében emlékeztünk meg templomunkban egy rövid ünnepi műsorral 2016. november 20-án a reggeli szentmise keretében a szolgáló szeretet szentjéről, Árpád-házi Szent Erzsébetről.

1207-ben született Sárospatakon II. András király és Gertrúd királyné leányaként. Tisztelete és emléke évszázadok óta él a keresztények és a karitatív tevékenységet folytatók körében. Olyan példa ma is, ami felebaráti szeretetre sarkallja szerte a világon a jó szándékú embereket.

A 2. osztályosok műsora után a hívek lélekben feltöltődve távoztak haza az Isten házából.

Mészárosné Nagy Anna

Tanító