Farsang az iskolában

2017.02.24

A február nem szólhatott másról a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskolában, mint a farsangról. Vízkereszttől Hamvazószerdáig, a nagyböjt időszakáig tartó időszakot hagyományosan vidám mulatságok, bálok, lakomák jellemzik. A farsang csúcspontja a karnevál. 

Iskolánkban kicsik és nagyok mind-mind izgalommal telve, lelkesen készültek az ünnepségre. Az idei farsang 2017. február 24 -én került megrendezésre a Gajdos János Művelődési Házban. Sok díszes ruhás gyerek gyűlt össze, köztük több jelmezes csoport. A köszöntő szavak után a csoportos felvonulás kezdődött. Azok az osztályok akik közösen öltöztek be, igyekeztek sokáig titokban tartani műsorukat.

Ezt követően az egyéni jelmezesek fellépése következett. Nagyon sok ötletes jelmezzel találkozhattunk, többek között: nindzsa, hercegnő, törpök, pap, mazsorettek, stb. Az ügyesebbek verset is mondtak.

A jelmezeseket a három tagú zsűri értékelte. Az alsósok és felsősök külön csoportban lettek értékelve. Minden résztvevő ajándékban részesült. A győztes csapatok év végi osztálykirándulást nyertek jutalmul. Természetesen a tombolasorsolás sem hiányozhatott, melyen rengeteg ajándék várt kisorsolásra.

A nap zárásaként a várva várt disco sem maradhatott el.

Idén is sikerült egy felejthetetlen farsangot megrendezni.

Mészárosné Nagy Anna

osztályfőnök