Próza és mesemondó verseny a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskolában.

2017.04.14

2017 04.10-11-én került megrendezésre a Szent László év alkalmából rendezett próza és mesemondó verseny a geszterédi Katolikus Iskolában. A két nap folyamán zsűri elnökként tiszteletét tette Molnár Katalin a Debrecen Nyíregyházi Egyházmegye köznevelési intézmények főigazgatója.

A versenyre nagyszámban érkeztek az Egyház megye és a környékbeli iskolák alsó és felső tagozatú diákjai. Az első napon az első négy évfolyam diákjai, míg másnap a felsős diákok (5-8 évfolyam) mondták el két kategóriában Szent Lászlóról szóló meséit és mondáit. A diákok színvonalas műsorát színesítette az egyes diákok népies öltözete és ékes beszéde.

A megnyitó alkalmából Törő András a geszterédi Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános iskola igazgatója emlékezett meg Szent Lászlóról. Nyitó beszédében elhangzottak miért is lett 2017 Szent László éve valamint ki is számunkra Szent László. Történelmi megemlékezése után tisztelettel köszöntötte a zsűri elnököket, zsűri tagjait, a megjelent iskolák képviselőit, valamint a néző közönséget.

A megnyitó ünnepséget követően elkezdődött a várva-várt verseny, mely két helyszínen zajlott az első napon. Meglepő volt, hogy a versenyzők milyen határozottan, bátran, vidáman és önfeledten mesélték el történeteit. Szinte észre sem vettük, olyan gyorsan telt az idő, az előadók a jól megválasztott és olykor "Humoros történeteivel" elvarázsoltak gyereket, felnőttet, zsűrit egyaránt.

A második napon a megjelent vendégek, versenyzők, az iskola és óvodai tanuló számára az 
Újfehértói Művészeti Iskola vonós zenekara adott magas színvonalú előadást Hodczi Péter vezényletében. A színvonalas műsor után a felsős diákok adták elő verseiket, meséit.

Mindenki nyertesen távozott a két nap végén. A zsűri szavaiból tisztán ki lehetet szűri sokszor nehéz döntés elé álltak a sorrend felállításában, de mint mindig most is a két nap végén a dobogós helyezetteket jutalmazni kellett. A helyezések mellett, több különdíjat is kiosztottak.

Nagyon kellemes és tartalmas délelőttöt tölthettünk együtt. Köszönet érte a felkészítő pedagógusoknak, tanító néniknek, kedves szülőknek és főként a versenyző diákoknak.