Ünnepi megemlékezés Szent Józsefről

2017.03.19

A Szent Anna római katolikus templomunkban 2017. március. 19.-én vasárnap, a reggeli szent misén Szent Józsefre emlékeztünk. Az ünnepi műsorra a Szent Anna Katolikus Óvoda és Iskola óvodásai készültek. A mindennapokban az egyéni és életkori sajátosságokat figyelembe véve a napi tevékenységbe beépítve fokozatosan sajátítják el a gyerekek a Szentek életéről szóló történeteket. Az ünnepre való közös készülődés, várakozás, szülőkkel való együtt működés segíti a közösség pozitív formálását.

A gyerekek nagy izgalommal készültek e napra, hiszen számukra kissé nehezen értelmezhető, ismeretlen szöveget tanultak meg. Játékos elemek bevonásával igyekeztünk színesebbé, érdekesebbé tenni a gyerekek számára a készülődést és szereplést. Mindezen elemekkel a hallgatóságnak, a meghatottságot az örömteli élmény elérését. Szent József Isten kedves szentje volt, aki példát mutatott az önfegyelmezése, önfeláldozásra. Szent József a Szent család feje, a betegek szentje, a gonosz szellemek legyőzője. 1870-ben IX Piusz pápa Szent Péterrel együtt a katolikus egyház védőszentjévé nyilvánította. Közel lévén a megváltóhoz csendben élte le életét. Hűségért, hallgatásért a legnagyobb ajándékot kapta, halálánál jelen volt Jézus és Mária.

Kérjük Jóságos Szent József áldását, hogy Jézusnál járjon közben értünk. Legyen a szószólónk, és nagyasszonyunkat kérve árassza kegyelmi hatását az egész emberiségre most és halálunk óráján. Ámen.

Sós Csaba Sándorné

óvodapedagógus